top of page

ODE AAN VROUWEN

 

8 maart is Internationale Vrouwendag. Een dag waar wereldwijd gelijke rechten

en kansen, vrijheid en strijdbaarheid van vrouwen centraal staan.

LovelyBrinkhaus_©AniaLiesting_2012211423

Auteur Maurice Ambaum (Steyl) en ik hebben voor de Internationale Vrouwendag de expositie Ode aan Vrouwen ingericht. In de expositie worden ruim 20 vrouwen in woord en beeld geportretteerd.

 

De vrouwen wonen, werken en leven nagenoeg allemaal in Noord-Limburg. Hun wieg stond in de regio zelf of ze zijn door de liefde, het geloof, werk, studie, adoptie of op de vlucht voor een oorlog in Noord-Limburg beland. Alle vrouwen vertellen hoe zij invulling geven aan hun leven, hun ambities, hun gelijke kansen en hun vrijheid.

De expositie zou vanaf 8 maart in de bibliotheek in Venlo te zien zijn. Door de coronamaatregelen is de opening uitgesteld. We hebben besloten om Ode aan Vrouwen wel op 8 maart aan te kondigen, op urban art wijze.

 

Op 5 locaties in Noord-Limburg is een verhaal opgehangen. Op straat zijn damesschoenen bevestigd die naar het verhaal toe lopen. Stap symbolisch in de schoenen en je komt uit bij een van de verhalen van de expositie. 

 

Op de panelen is een deel van het verhaal van de vrouwen te lezen. In het boek Ode aan Vrouwen staan de volledige verhalen. Dit boek wordt gepresenteerd tijdens de opening van de expositie.

Wil je hiervan op de hoogte blijven? Laat je naam en e-mailadres hier achter.

Aankondiging expositie in beeld

Ania Liesting Portraits

CHECK THIS OUT!

bottom of page